6x ongevraagde zomertips van je (schoon)moeder die stiekem toch best handig blijken te zijn….!

15-06-2023

Ja, je kent het wel, je wilt gewoon even lekker klagen of je hebt een vraag over hoe je het moet aanpakken met jullie eerste vakantie met de mini en je krijgt meteen een heel epistel terug met ongevraagde adviezen en tips. Je eigen moeder is er zowaar nog erger in dan je schoonmoeder. Eenmaal op vakantie kom je erachter dat sommige van de tips toch best handig blijken te zijn. Wij hebben er zes voor je op een rijtje gezet.

1. washandjes to go

Wist je dat het best handig kan zijn om hydrofiele washandjes nat te maken, ze te bewaren in een boterhamzakje in de koelbox of bakje met mini koelelementje en deze te gebruiken bij een vies snoetje, kleffe handjes of om lekker te koelen bij een warme dag? Super duurzaam en fijner dan de meeste billendoekjes die uitdrogen in de warmte en vaak niet geschikt zijn voor het gevoelige gezichtje van je mini.

2. ice, ice, baby!

Wist je dat baby'tjes vanaf 6 maanden al prima een waterijsje kunnen snoepen? Pureer gewoon het fruit wat je anders ook als fruithapje zou geven, voeg een beetje extra water toe en vries dit in, in kant-en-klare ijsvormpjes. Tip: je kunt het ook meenemen als je op pad gaat in een waterdicht bakje, dan wordt het een soort van slush puppy, heerlijk verkoelend!

3. lekker spetteren

Niets is fijner dan verkoeling zoeken met warm weer. Dat is op vakantie niet anders dan thuis. Hoe handig is het om het badje dat je normaal voor badderen gebruikt, nu te vullen met een laagje water en je mini erin te zetten. Succes en spetterfun gegarandeerd. En je kleintje koelt er ook nog eens heerlijk van af. Geen badje ter beschikking op vakantie? Pak dan een grote emmer of afwasteil, that does the trick!

4. (p)oops!

Wist je dat een zwemluier alleen urine ontlasting opvangt? Een plasje loopt recht door de luier heen. Dit verklaart meteen waarom dat pierenbadje zo aangenaam warm is ten opzichte van het grote zwembad. Zorg er daarom voor dat je niet vergeet om een gewone luier om te doen na het zwemmen, anders is alles in mum van tijd helemaal nat.

5. keep it hot!

Ja, timing! Je auto is volgeladen, je bent onderweg naar Zuid-Frankrijk met je peuter en baby en je rijdt een file in. Je weet dat dit wel even gaat duren, super fijn. Maar tot je schrik zie je hoe laat het is en weet je dat het niet lang gaat duren voor je baby gaat jammeren, omdat hij toe is aan een flesje. Dat wordt lastig in de auto. Wist je dat het super handig is om een altijd een thermosfles mee te nemen met water zodat je gemakkelijk een flesje kunt maken met kunstvoeding of om je borstvoeding op temperatuur te houden. Dan is een flesje geven, zelfs in de file, geen probleem!

6.breathe in, breathe out

Er zijn zoveel leuke zomeroutfitjes voor mini's te shoppen. Maar zoals je jouw moeder al vaak hebt horen zeggen, zorg voor luchtige stoffen. Stoffen als hydrofiel, linnen of katoen nemen gemakkelijk vocht op en zijn ademend. Dit zit het allerfijnste met warm weer. Met echt warm weer is een rompertje al voldoende.

Heb jij nog ongevraagde zomertips van je (schoon)moeder gekregen die best handig blijken te zijn?