WASTIPS EN ONDERHOUD


MEYCO

Wastips

Onze producten zijn een 100% natuurproduct en veelal gemaakt van katoen. Dit is extra veilig voor je kindje, omdat de stof ademend is.
Was onze producten met zo min mogelijk wasmiddel. De huid van een pasgeboren baby is zacht en teer, daarom raden wij aan om onze producten met een wasmiddel te wassen wat hypo-allergeen en ph-neutraal is of gebruik een beetje babyshampoo. In ander wasmiddel zitten vaak geur- en kleurstoffen en deze stoffen zijn niet geschikt voor een teer babyhuidje.
Per product staat op de waslabels vermeld op welke temperatuur je onze producten het beste kan wassen; dit is vaak op 40 graden Celsius. Klop het dekentje niet nat uit nadat je het uit de wasmachine haalt, maar stop het op lage temperatuur even in de droger of hang het uit aan de waslijn. Na een aantal keren wassen krijgen dekentjes soms een badstof-effect, omdat door het natuurlijke proces de haren weer in elkaar gaan zitten. Herhaal dan het wassen en drogen op lage temperatuur, zodat de vezels in de stof weer rechtop gaan staan. Op deze manier blijven de items nog langer mooi en blijft de kwaliteit het beste behouden.

Producten met een vulling, zoals boxkleden of gevoerde slaapzakken, kunnen in de wasmachine samen klonteren. Bij het wassen hiervan, is het essentieel om in de droger te drogen. Bij het drogen aan de lijn kan de vulling verzakken en klonteren vanwege de zwaartekracht. Dit kan alleen voorkomen worden in de droger met de tennisballen. Als tennisballen tijdens het drogen in de droger worden geplaatst, slaan de tennisballen tijdens het droogproces herhaaldelijk op de vulling. Hierdoor wordt de neergeklapte toestand losser.

JOLLEIN1. Was het product niet te vaak

Uit verschillende studies is gebleken dat textiel vaker dan nodig wordt gewassen in de wasmachine. Clevercare geeft als tip om de producten na elk gebruik te luchten om ze op te frissen en vlekken handmatig te verwijderen. Met het verminderen van het aantal wasbeurten wordt jouw co2-voetafdruk actief verminderd!

2. Was het product op lage temperaturen

De temperatuur die op het was etiket staat, is de hoogst toegestane temperatuur. Zestig graden is alleen nodig wanneer een product erg vies is of wanneer je bacteriën wilt doden. Je kleding kun je bijvoorbeeld vaak op een temperatuur van 30 graden wassen.

3. Droog het product aan de waslijn

Een product laten drogen aan de waslijn heeft alleen maar voordelen: het bespaart energie, de kleren blijven makkelijker in vorm en ze verslijten minder.

4. Strijk het product alleen als het echt nodig is

Strijken is niet alleen veel werk, het kost ook energie. Als je de gewassen producten gelijk ophangt kun je de kreukvorming beperken. Je kunt het product ook in de badkamer hangen: door de warme stoom die vrijkomt tijdens het douchen worden kreuken en plooien verminderd.

Het is belangrijk om altijd de wasinstructies te volgen. Zorg daarnaast goed voor je spullen: maak zakken leeg, sluit knopen en ritsen en keer de kleding binnenstebuiten.

CHEWIES

Onderhoud

Het schoonmaken van het silicone kan met water en een mild sopje. Het beukenhout kan je afnemen met een vochtig doekje en aan de lucht laten drogen. Ook een billendoekje werkt hier goed voor! Onze artikelen kunnen niet uitgekookt worden, in de sterilisator of in de vaatwasser.

Bij elk artikel is aangegeven hoe je het artikel precies moet onderhouden.